Kookavonden

Een kookavond start veelal rond 18:00 uur. Eerst wordt stoom afgeblazen na een voor velen lange werkdag.

 

Na een half uur zet men zich rond de tafel. Daar wordt de receptuur onder leiding van de chef doorgesproken, bereidingswijzen overlegd en taken verdeeld. De chef wijst de koks toe aan de diverse in het 5 gangen menu voorkomende gerechten (respectievelijk de amuse, het voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) en het dekken van de tafel(s). Uiteraard wordt ernaar gestreefd deze groepjes steeds te wisselen om bij toerbeurt de onderdelen van het menu te bereiden. Na de bespreking van het menu gaat men gezamenlijk de keuken in en aan de slag.

 

Gerechten komen later op de avond een voor een uit de keuken. Ze worden door de groep op tafel gezet en gezamelijk genuttigd. Voor alle gerechten zijn er bijpassende wijnen voorgesteld. Hier kan uiteraard van afgeweken worden. De sommelier van de avond zorgt voor de met de juiste wijnen gevulde glazen.

Na de maaltijd is er nog ruimte voor het drinken van een "pousse café", een kop koffie met desgewenst een lekker glaasje.

Koken is meer dan alleen koken...

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten