soepje

Soepje van in zout gepofte knolselderij met mini pan tosti

menu: januari 2020

14 personen

hoofdingrediënten

knolselderij

knolselderijsoep

100
g
roomboter
2
tn
knoflook
2
st
ui
2
stng
bleekselderij
1,5
l
groentebouillon ( 30g geconcentreerd op 1 ltr)
1
st
knolselderij (ongeveer 1 kg)
1
kg
zeezout (grof)
eiwit (gepasteuriseerd)

Presentatie

50
g
hazelnoten
20
ml
walnotenolie
1
bk
tahooncress

Mini pan tosti

1
st
pain qnip
1
tl
truffeltapenade
125
g
roomkaas
zout en peper
7
pl
rosbief
50
g
pijnboompitten

Gegrilde courgette

1
st
courgette
olijfolie
peper en zout

bereiding

  1. Knolselderijsoep: Verwijder de stelen en bladeren van de knolselderij en was de knol goed.
  2. Meng het zeezout met het eiwit en zorg voor een stevige massa anders loopt het zout van de knolselderij af. Speel met de verhouding zout of eiwit om de juiste dikte te krijgen.
  3. Bekleed een braadslede met bakpapier en leg er een bergje van de zeezoutmassa op.
  4. Duw de knolselderij hier in en pak vervolgens de gehele knol in met het zeezout.
  5. Plaats in een oven van 200°C en laat in ongeveer 1 uur garen.
  6. Laat in het zout afkoelen.
  7. Verwijder de schil niet, hier zit heel veel smaak.
  8. Snijd de gegaarde knolselderij in plakken van ongeveer 1 centimeter.
  9. Snijd twee plakken in kleine blokjes (brunoise) voor het garnituur. Snijd de rest van de plakken in stukken.
  10. Snipper de uien, snijd de bleekselderij in stukjes en pel de tenen knoflook.
  11. Smelt de boter in een pan, fruit de ui en bleekselderij hierin aan.
  12. Pers de knoflook er boven uit, voeg de in stukken gesneden knolselderij toe en fruit even mee.
  13. Voeg de bouillon toe en laat koken tot de knolselderij gaar is.
  14. Pureer met een staafmixer en duw door een grove zeef.
  15. Maak de soep eventueel dunner met wat extra bouillon.
  16. Breng op smaak met peper en zout.
  17. Mini pan tosti: Laat het Pain Qnip brood ontdooien.
  18. Truffelspread: Vermeng naar smaak truffeltapenada met de verse roomkaas.
  19. Breng op smaak met peper en zout.
  20. Gegrilde courgette: Was de courgette met koud water.
  21. Snijd in de lengte plakken van ongeveer 2 mm dikte.
  22. Leg op een plaatje en bestrooi met zout.
  23. Laat 10 minuten staan zodat het vocht onttrokken wordt.
  24. Dep de courgette droog met keukenpapier.
  25. Gril de plakken in een hete grillpan.
  26. Marineer met olijfolie en laat afkoelen.
  27. Presentatie: Rooster de pijnboompitten en de hazelnoten apart.
  28. Hak de hazelnoten in stukjes.
  29. Rooster de sneetjes Pain Qnip.  
  30. Besmeer alle plakjes brood dun met de truffelspread.
  31. Beleg de helft met de gegrilde courgette, halve plak rosbief en pijnboompitten.
  32. Leg het tweede sneetje erop en duw een beetje aan.

 

 

 

 

presentatie

  1. Presentatie: Schep de knolselderijsoep in een bolbord.
  2. Garneer met stukjes hazelnoot, druppels walnotenolie en Tahooncress.
  3. Leg op de rand van ieder bolbord een mini pan tosti. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Corralillo Pinot Noir, La Calèche, Riff Pinot grigio, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten