Nagerecht

Red velvetcake

menu: december 2019

14 personen

hoofdingrediënten

Cake

300
ml
karnemelk (op kamertemperatuur)
2
tl
rode kleurstof
18
g
cacaopoeder
240
g
boter (op kamertemperatuur)
360
g
suiker
1
tl
vanille-extract
½
tl
zout
4
st
ei (op kamertemperatuur)
360
g
bloem
2
tl
baking soda
3
tl
witte wijnazijn

Roomkaascrème

210
g
boter (op kamertemperatuur)
180
g
poedersuiker
360
g
mon chou roomkaas (op kamertemperatuur)
2
tl
vanille-extract
2
st
ronde bakvormen doorsnede 24 cm

Garnering

150
g
rode en blauwe bessen
2
el
poedersuiker
1
st
granaatappel
150
g
pure chocolade callets

bereiding

  1. Cake. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 ronde bakvormen met een doorsnede van 24 cm in met boter en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
  2. Meng de karnemelk met de rode kleurstof en de cacao goed door elkaar.
  3. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een beslagkom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel.
  4. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. 
  5. Meng er de helft van het karnemelkmengsel en de helft van de bloem door.
  6. Voeg vervolgens de rest van het karnemelkmengsel en de rest van de bloem toe en meng ook de baking soda en de witte wijnazijn door het beslag. 
  7. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de cakes in 25-30 minuten gaar. LET OP: 1 CAKE PER OVEN.
  8. Stort de cakes op een rooster en laat ze zo afkoelen.
  9. Roomkaascrème. Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze romig.
  10. Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles door tot een gladde crème.
  11. Opmaak. Smelt de chocolade au bain Marie, smeer dun uit op een metalen plaatje en laat uitharden in de vriezer.
  12. Snijd de twee cakes, indien nodig, aan de bovenkant recht bij. Snijd de cakes in de lengte voorzichtig doormidden. Leg een deel cake op het taartplateau en strijk daar een laag van de crème over. Bedek dit met een tweede laag cake en strijk ook daar een laag crème over en leg er wat van de rode en blauwe bessen op. Bedek dit met een derde laag cake en strijk ook daar een laag crème over.
  13. Dek dit af met de vierde laag cake en bestrijk de taart bovenop en aan de zijkanten met een dun laagje crème. Let op de hele taart bestrijken.
  14. Zet de taart minimaal 30 minuten in de koeling.
  15. VLAK VOOR UITSERVEREN: Haal de chocolade uit de vriezer en schraap met een paletmes schilfers.
  16. Laat de chocolade iets zachter worden en schraap met het paletmes een mooie krul van de chocolade. 
  17. Haal de taart uit de koeling. Bestrijk met het laatste restje van de roomkaascrème en doe de chocoladeschilfers tegen de zijkant van de taart.
  18. Versier de bovenkant van de taart met wat rode en blauwe besjes, granaatappel pitjes, de chocoladekrul en het restant van de chocoladeschilfers.
  19. Maak de taart af met poedersuiker.

presentatie

  1. Snijd met behulp van een nat scherp mes 14 taartpunten.
  2. Serveer deze op een bordje. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Banyuls Rimage

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten