Soep

Gele currysoep met gyoza van rivierkreeftjes, langoustine en sesamkroepoek

menu: oktober 2019

14 personen

hoofdingrediënten

Gele curry

50
g
gele curry
100
ml
witte wijn
600
ml
gevogeltebouillon (18 gram concentraat op 600 ml)
1
st
gember (4 cm)
arachideolie

Basissoep

750
ml
kookroom
1,5
l
gevogeltebouillon (45 g concentraat op anderhalve liter)
3
tn
knoflook
2
st
sjalot
75
ml
debic boter
gele curry (zie boven)
2
st
citroengras
2
st
limoenblad
150
ml
kokosmelk

Gyoza

14
st
gyozavellen
1
st
ei
36
st
rivierkreeftjes
20
ml
olijfolie
1
st
limoen
zout

Langoustine

14
st
langoustine (compleet)
visbouillon (30 g concentraat per liter)

Thaise basilicum vissaus

3
el
thaise vissaus
1
tk
thaise basilicum

curryolie

50
ml
arachideolie
1
tl
curry (zie boven)

Sesamkroepoek

14
st
rijstvellen met zwarte sesam

Garnering

1/4
bs
koriander
curryolie
sesamkroepoek
langoustines

bereiding

  1. Gele curry: Verwarm de gele curry in een scheutje arachideolie en blus af met de witte wijn.
  2. Voeg de gevogeltebouillon en de in plakjes gesneden gember toe.
  3. Reduceer tot 300 ml.
  4. Zeef de bouillon.
  5. Basissoep: Verwarm de boter en zet de fijngesneden sjalot en knoflook aan.
  6. Voeg de gevogeltebouillon toe.
  7. Voeg de kookroom toe en kook in tot 1 liter.
  8. Voeg de kokosmelk, gekneusd citroengras, limoenblad en gele curry (naar smaak) toe en laat kort doorkoken.
  9. Passeer door een zeef.
  10. Curryolie: Verwarm de arachideolie samen met de curry en laat even trekken.
  11. Gyoza: Snijd de rivierkreeftjes in tartaar en maak aan met de olijfolie, rasp van de limoen  en zout.
  12. Bestrijk de gyozavellen met ei en vul met de aangemaakte rivierkreeftjes.
  13. Vouw dicht en bewaar afgedekt in de koeling.
  14. Langoustine: Verwijder het darmkanaal uit de langoustines. 
  15. Vlak voor uitserveren: Kook de langoustines 2 minuten in visbouillon.
  16. Thaise basilicum vissaus: Pluk de blaadjes van het takje Thaise basilicum en hak ze grof. Verwarm de vissaus, voeg de  grofgehakte blaadjes hieraan toe en laat even trekken. Zeef de saus.
  17. Sesamkroepoek: Frituur de rijstvellen met zwarte seam bij 180ºC.
  18. Vlak voor uitserveren: Stoom de gyoza in een stoommandje gaar en besprenkel met olijfolie en zout. Verwarm de soep en breng op smaak met de Thaise basilicum vissaus.

presentatie

  1. Leg de gyoza in een bolbord. 
  2. Leg op ieder bord een langoustine met de kop op de rand van het bord, leg hier een rijstvel tegenaan en werk verder af met korianderblad (naar smaak).
  3. Schenk de soep in de borden en druppel de curryolie erop. 

 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Mâcon La Roche-Vineuse, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten