Amuse

Empanadillas met mosselen en verse chorizo

menu: oktober 2019

14 personen

hoofdingrediënten

mosselen, chorizo

deeg

25
g
boter
50
ml
melk
1,5
el
olijfolie
250
g
bloem
125
g
polenta
zout
100
ml
witte kookwijn
1
st
ei

vulling

1
kg
mosselen
80
g
verse chorizo
1/2
st
groene paprika
1/2
st
rode paprika
4
st
verse laurierbladeren
1
tn
knoflook
1/2
tl
venkelzaad, gemalen
1/4
tl
chilipoeder
200
g
kerstomaatjes
25
ml
witte kookwijn
1/4
bs
platte peterselie
olijfolie

garnering

krulpeterselie

bereiding

  1. Deeg: Doe boter, melk en olijfolie in een kleine steelpan en verhit dit zachtjes tot de boter is gesmolten.
  2. Doe de bloem, polenta, ei en wat zout in de kom van de Kitchen-aid.
  3. Voeg hieraan de warme vloeistof en de witte wijn toe en kneed dit tot een zacht deeg.
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie, druk het plat en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  5. Vulling: Was de mosselen onder de koude kraan.
  6. Breng ze over in een grote pan met een bodempje water en breng aan de kook. Kook ze kort met het deksel op de pan tot ze opengaan. Tussendoor een keer omschudden.
  7. Laat ze uitlekken en haal uit de schelp. Gooi ongeopende mosselen weg.
  8. Snijd de mosselen in stukjes. Dek ze af en zet terzijde.
  9. Snijd de halve rode en groene paprika in kleine stukjes (brunoise).
  10. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  11. Pureer de kerstomaatjes in een blender.
  12. Pluk de blaadjes van de stelen van de peterselie en hak deze fijn.
  13. Verwijder het velletje van de verse chorizo, pluk de worst uit elkaar en bak deze vervolgens rul in wat olijfolie in een hete koekenpan. Haal uit de pan en zet terzijde.
  14. Verhit de koekenpan met wat extra olijfolie opnieuw en voeg hieraan toe de rode en groene paprika, de knoflook , laurierbladeren, gemalen venkelzaad en chilipoeder. Bak dit enkele minuten tot de groenten zacht zijn.
  15. Voeg dan de witte wijn en kerstomaatjes toe en laat even sudderen totdat het vocht verdwenen is.
  16. Voeg vervolgens de mosselen, chorizo, peper, zout en anderhalve eetlepel platte peterselie hieraan toe, meng goed en haal de pan van het vuur. Proef of het mengsel goed op smaak is. Verwijder de laurierbladeren.
  17. Deeg vervolg: Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 tot 3 mm dik. Steek met de achterkant van de pastry-maker 14 cirkels uit het deeg.
  18. Leg het deegrondje in de pastry maker, leg er een lepeltje vulling op  en bestrijk de randen met een weinig water.
  19. Vouw het vormpje dicht zodat je een halve maan krijgt.
  20. Frituur ze bij 180ºC aan beide kanten goudbruin. 

presentatie

  1. Serveer op een langwerpig bordje met een klein schepje van de vulling ernaast en garneer met wat krulpeterselie. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Rosado, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten