Amuse

Champignons farcis

menu: januari 2020

14 personen

hoofdingredi├źnten

kip, grote witte champignons

kipgehaktbal

400
g
kippengehakt
1
st
sjalot
15
g
sambal oelek
1/8
bs
koriander
1
st
ei
2
bl
limoenblad
65
g
panko
zout en peper
olijfolie

champignons

14
st
reuze champignons
500
ml
kippenbouillon (15 g conc. op 500 ml)
2
tk
tijm
15
g
boter
1
st
citroen
1/8
bs
koriander
6
el
olijfolie

garnering

3
el
kewpie mayonaise
1/2
el
sriracha (pikante chilisaus)
25
g
pindas
1
st
limoen
14
bl
thaise basilicum
1
st
kroepoek cassave pittig (conimex)

bereiding

  1. Kipgehaktbal: Pel en snipper de sjalot.
  2. Pluk de blaadjes van de korianderstelen en hak ze fijn. 
  3. Snijd de limoenbladeren zeer fijn.
  4. Meng het kippengehakt met de sjalot, sambal, 1 eetlepel koriander, ei, limoenblad en panko. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Draai ballen van circa 25 gram en bak deze kort aan in olijfolie.
  6. Champignons: Borstel de champignons schoon en verwijder de stelen.
  7. Rasp de citroen en pers hem uit.
  8. Pluk de blaadjes van de korianderstelen en hak ze fijn.
  9. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tijm, boter en sap van de citroen toe.
  10. Kook de champignons kort (maximaal 2 minuten) in de bouillon.
  11. Haal de champignons eruit, plaats ze in een ovenschaal en kook de bouillon tot de helft in.
  12. Voeg 6 eetlepels olijfolie, rasp van een halve citroen en 1 eetlepel koriander toe en meng met de staafmixer.
  13. Giet wat bouillon over de champignons, plaats de balletjes erop en zet voor 5-6 minuten in een oven van 170ºC.
  14. Garnering: Meng de mayonaise  met 1/2 eetlepel sriracha.
  15. Rooster de pinda's in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak ze fijn.
  16. Rasp de limoen.   

presentatie

  1. Plaats de gevulde champignon op een klein rond bordje.
  2. Giet een beetje bouillon rondom de champignon.
  3. Verdeel wat fijngehakte pinda's rondom de champignon. 
  4. Bestrooi met wat limoenrasp.
  5. Leg een stukje kroepoek op het balletje. Vul op het laatste moment (anders wordt de kroepoek slap) het stukje kroepoek met sriracha- mayonaise en leg hierop een blaadje Thaise basilicum.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

oorsprong

Sergio Hermans

wijnsuggestie

La Cal├Ęche, Riff Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten